Nabij zien klachten

Nabij zien klachten kunnen klachten zijn van minder goed zien, dansende letters of een trekkend gevoel van de ogen tijdens het lezen. Wij kunnen voor u onderzoeken wat de oorzaak bij u is.

Als het nodig is schrijven we een bril voor, geven oefeningen mee en soms is het nodig om een druppelkuur mee te geven.

Dyslexie en leesproblemen

Dyslexie is een probleem waar tegenwoordig gelukkig meer aandacht wordt besteed. Echte dyslexie is geen probleem van de ogen maar een verwerkings probleem in de hersenen. En kan zowel een woord als een cijfermatig probleem zijn.

Hoewel het niets met het zien te maken heeft, is het wel heel belangrijk dat alle problemen op het gebied van het zien uitgesloten worden. Dat betekent dat eigenlijk elke persoon die mogelijk verdacht wordt van dyslexie goed en uitgebreid moet worden nagekeken.

Soms wordt een persoon verdacht van dyslexie terwijl er problemen met het zien, samenwerking of Fixatie Disparatie is. Een juiste bril met eventueel een filter . Samen met oefeningen / visuele trainingen kunnen deze mensen goed geholpen worden. Ter ondersteuning kunnen sessies met de PhotonWave positief effect hebben.

Tekst in kleur

Speciale gekleurde linealen of overlays kunnen helpen het lezen makkelijker te maken.

Dit geldt voor kinderen die moeite met lezen hebben maar met name ook voor (jong) volwassenen die veel last hebben van migraine, visuele stress of andere problemen met het visuele systeem.

We kunnen samen bepalen welke kleur het best bij u of uw kind past.


Lezen in kleur.