Oogmeting

Oogmeting oftewel het bepalen van de sterkte van de bril is een vak apart. Nog te vaak worden hier fouten mee gemaakt.

Wij hebben de deskundigheid en ervaring in huis om uw ogen goed op te meten. Indien nodig meten we de brilafwijking door middel van een druppelonderzoek. Dit laatste gebeurt vooral bij kinderen jonger dan 8 jaar. Met een brilrecept kunt u dan naar elke willekeurige optiek zaak. De sterkte hoeft dan niet meer te worden nagemeten.

Wel zo vertrouwd!

Dubbelzien

Dubbelzien ontstaat wanneer uw ogen om wat voor reden dan ook niet meer samenwerken. Wanneer u dubbel ziet is het belangrijk dat u snel wordt onderzocht. Het plots ontstaan van dubbelzien kan namelijk veroorzaakt worden door andere problematiek.

Tijdig onderzoek om de oorzaak te achterhalen is dan belangrijk!

Wanneer het dubbelzien al langer bestaat, of het treedt af en toe op, kunnen wij ook beoordelen waar het vandaan komt en wat er aan te doen is.

Soms kunnen oefeningen helpen, of is een (prisma) bril nodig en tot slot kunnen wij u nog een operatie adviseren.

Wazig zien

Wazig zien kan allerlei oorzaken hebben. Een niet goed gecorrigeerde bril, problemen met de samenwerking van de ogen, verminderd inspanvermogen van de ooglens (accommodatie) of een afwijking aan het oog zelf.

De eerste drie problemen kunnen wij onderzoeken en behandelen, voor het laatste kunnen wij u op korte termijn (in overleg met uw huisarts) doorverwijzen naar een deskundige oogarts in Nederland of Duitsland.

Vermoeide ogen

Vermoeide ogen is een vaak gehoorde klacht. Wanneer je uitgebreid onderzoek doet naar de oogafwijking en samenwerking tussen beide ogen inclusief het vastleggen van de Fixatie Disparatie blijkt dat daar vaak problemen mee zijn. Een aangepaste therapie kan u helpen.

U kunt dan denken aan de juiste (prisma)brilsterkte , filterbril , PhotonWave, syntonics of visuele trainingen.