Post-Whiplash, PCS en mNAH,

Whiplash en zijn gevolgen kunnen een grote impact op mensen hebben. Tegenwoordig wordt het ook wel het post-whiplash syndroom of WAD (whiplash geassocieerde stoornis) genoemd. De gevolgen kunnen soms nog maanden tot jaren na het ongeval merkbaar zijn.

Problemen met het geconcentreerd kijken, het verwerken van alle beelden en het verminderde (nabij) zien zijn maar een paar klachten die whiplash gerelateerd kunnen zijn.


Ook andere aandoeningen ontstaan na hoofd- en nektrauma, zoals PCS ( PostCommotioneel Syndroom) en mNAH (mild Niet Aangeboren Hersenletsel), kunnen deze klachten veroorzaken. Duidelijke uitleg vindt u op; www.hersenletsel-uitleg.nl/oorzaken-ziektebeelden/traumatisch-hersenletsel

Uitgebreid onderzoek naar het visuele systeem zoals de samenwerking tussen de ogen en het kijken kan informatie geven over het probleem.
Ook het maken van een Fixatie Disparatie curve kan in één oogopslag duidelijkheid geven waar een probleem zou kunnen zitten. Dit is een objectieve meetmethode. Een Fixatie Disparatie curve is de enige manier om zowel de samenwerking tussen beide ogen en de samenwerking tussen de ogen en hersenen vast te leggen.

Na onderzoek gaan we proberen uw kijken fijner te maken en te verbeteren. U kunt dan denken aan speciale (visuele) oefeningen , syntonics met de PhotonWave en het voorschrijven van een (prisma) bril en / of filterbril .

Meer weten?

Neem gerust contact op voor vragen.