Filterbril

Mensen met lichtgevoeligheid (fotofobie) dragen vaak getinte glazen of een zonnebril. Helaas zorgt dit er voor dat niet alleen het licht gedemd wordt maar ook het zicht kan verminderen.

Onderzoek heeft aangetoond dat licht van een bepaalde frequentie (480 nm, indigo/blauw) pijn en overgevoeligheids klachten kan veroorzaken. Met name bij mensen waarvan migraine ontstaat na lichtprikkeling of mensen die last hebben van fotofobie, lichtgevoeligheid bij WAD of PCS, speelt dit een rol. Ook mensen die veel beeldscherm werk verrichten kunnen door dit licht een scala aan klachten krijgen. Wanneer dit licht gefilterd wordt kan dat een deel van die gevoeligheid verminderen.
Veel blauwe filterbrillen zoals PC brillen en blue block glazen filteren alleen de kleur. Wil een filterbril het juiste effect hebben is het belangrijk dat de juiste frequentie gefilterd wordt.

Filterbrillen van het zogenaamde FL41 type filteren de juiste frequentie, zonder dat het zien minder wordt.
Dit filter vermindert niet alleen de lichtgevoeligheid maar kan ook bij sommige mensen hoofdpijn, duizeligheid en pijn rondom de oogkas verminderen.

Bij Zicht en Zien onderzoeken we welk filter u het meeste comfort geeft. U kunt eventueel een filterbril eerst thuis testen. U betaalt dan borg en eventuele verbruikerskosten.

We werken met de volgende filterbrillen;

  • FL 41, normal, dark, medium, light ; filtert het blauwe / groene spectrum
  • ML Sapphire, dark, medium, light; filtert meer het blauwe spectrum
  • ML Emerald, dark, medium, light; filtert meer het groene spectrum

Indien u weet welk filter u bevalt kunt u uw glazen laten aanpassen of een bril kopen bij de opticien.
Wij kunnen ook een aantal filter overzet brillen, clip-on of filterbrillen met montuur aan u leveren, vraagt u naar de voorwaarden.

FL 41 FL 41 Sapphire Emerald Emerald