Syntonics training met de PhotonWave;

Syntonics is een lichttherapie die al bijna 100 jaar wordt toegepast. Het is een ondersteuning bij de behandeling van onder andere visuele problemen.

Licht is belangrijk voor het functioneren van het menselijk lichaam en het welbevinden van de mens.


Licht komt binnen via het oog en wordt voor een groot gedeelte naar de visuele hersenschors gezonden. Er gaat ook een deel naar andere delen van het brein, zoals de hypothalamus, hypofyse en epifyse (pijnaappelklier). Hierdoor beïnvloed licht ook deze hersencentra. Vanuit deze centra worden onder andere het limbische systeem en het autonome zenuwstelsel aangestuurd, het zenuwstelsel dat niet met de “wil” gestuurd wordt. Deze zorgt bijvoorbeeld voor je hartslag, bloeddruk, en ook een gedeelte van het visuele systeem, onder andere het scherpstellen (accommodatie).

Dit zenuwsysteem is erg gevoelig en met name bij mensen die ziek zijn geweest, stress en hoofd-en nekletsel hebben gehad (WAD / PCS / mildNAH) kan dit systeem verstoord zijn. Hierdoor ontstaan allerlei klachten. Ook visuele problemen kunnen hierdoor veroorzaakt worden zoals, branderige ogen, wazig zien, onrustig kijken, last hebben van bewegende beelden en focus problemen. Maar ook overbelasting van het visuele systeem zelf kan effect hebben op dit systeem. Beide hebben dus invloed op elkaar.


Hoe werkt syntonics met de PhotonWave?

Licht bestaat uit vele kleuren. Elke kleur heeft zo zijn eigen golflengte en hierdoor zijn eigen bereik en effect. Een blauwe kleur heeft bijvoorbeeld een heel ander effect dan een gele of rode kleur. Het is de bedoeling dat met name het autonome zenuwstelsel weer in balans komt (in syntone). Na uitgebreid onderzoek wordt bepaald welke kleur of kleuren combinaties nodig is. Hierbij maken we ook een functioneel gezichtsveld. Dit is een test die niet alleen meet wat men in de ruimte ziet maar ook of bepaalde lichtfrequenties niet goed doorgegeven worden.


Wij gebruiken de PhotonWave, dit is een doorontwikkeld apparaat waarbij kleurenfilters getoond worden terwijl het licht met een specifieke frequentie knippert. Hierdoor werkt deze intensiever dan normale syntonics. Dit verkort het aantal sessies in de praktijk en maakt het gebruik met gekleurde brillen thuis overbodig. Meestal zijn er 8-10 sessies van maximaal 15 minuten nodig.

Bij het bepalen van de juiste filters kan het zijn dat we nog dieper ingaan op uw algehele gezondheid en welbevinden. Dit doen we omdat het licht ook hier effect op kan hebben, te denken valt aan nawerkingen van stress, ziekte of vermoeidheid.

Voor wie is het bedoeld?

Met name mensen die slechte oogsamenwerking of focusproblemen hebben, WAD of postcommotioneel syndroom, of mensen waarbij de oogoefeningen niet willen vlotten heeft de behandeling met de PhotonWave grote meerwaarde.

Maar ook voor mensen die algehele klachten hebben zoals onrust, stress, vermoeidheid, chronische klachten, onverklaarbare klachten hebben of mensen die even een energie boost nodig hebben. Bij onderzoek zien we namelijk vaak dat bij deze categorie het functionele gezichtsveld verstoringen aangeeft.

Meer weten? Neem gerust contact op!